Home > Works
AQUA+ ACHTETURE STUDIO
2018-03-27
 
AQUA+ ACHTETURE STUDIO gained iF DESIGN AWARD 2018
 
The project is mainly about the sustainability of materials and the extension of space.
 
At the end of 2016, the original workplace area was upgraded and the relocation should be completed in a short time period. The rapid change of environment prompted us to re-focus on the state of the surrounding environment and the sustainability of materials.
 
While considering sustainability, factors such as material acquisition and ease of implementation also need to be considered together. There are many warehouses near the project, wooden pallets are easy to be obtained, and only some metal elements are customized to connect to the fixed board. In this project, the wooden pallet seems to be a symbol, which is not the result of originality, but a choice formed by the interaction of time, place, and demand. Most of the domestic raw materials of wooden pallet come from the recycling of the remaining timber of carriage; the wood pallets have the number left by the workers and the marks, etc., which record their historical track... From Africa, South America, perhaps Europe, Oceania... This brought imagination and fun. The wood plates are too narrow to be produced by industrial pipeline, and wooden pallets could only be made by hand, lacking precision and rigor, or even a little rough. But there is a rough and unique natural texture.
 
Enter AQUA+, you can smell a natural wood fragrance.




About space extension... creates liquidity.
 
The open working area is separated by wooden pallets with track pulleys, and the interval creates a flow space which makes the function of working area in ductility. The 12m bar area is defined as communication and reading, and we believe that the place is spongy and provides energy and flexibility to the workplace.
In the future, if we move again, just need to simply unscrew the metal component and unload the wooden pallet and return to the warehouse for recycling.
 
 
Project name: AQUA+ ACHTETURE STUDIO
Award category: Indoor architecture
Design firm: AQUA+ ACHTETURE STUDIO
Chief Designer:LIANG Zhiping
Design team:JIANG Maohua, CHENG Jingjing, XIAO Gen, CHEN Shuodan, WANG Yunlong, JIANG Zhenyun, YE Zhihua, WANG Xiaoshan
Project photography:Wrangler Hill Space Photography, WU Hui
Furniture supply: Shenzhen MZG Furniture Co.,Ltd.
Project engineering:WU Jiansheng
Lighting design: Shenzhen Fading Science and Technology Co.,Ltd.
Project area:350㎡
Project address:China-Shenzhen-Futian Free Trade Zone 


Recent awarded projects:
Architecture design for White Deer Theatre 
---- 2016 Idea-Tops, won qualification for Best Public Building Design Award
---- 2012 Cultural Space Design Award
Architecture design for Shanghai International Gymnastics Center Stereo Garage 
---- 2015 Idea-Tops, won qualification for Best Green Building Design Award
Moss
---- 2016 Idea-Tops, won qualification for Best Business Space Design Award
---- 2015 International Media Awards for Modern Decoration
Business Design Award of the year 
……
 
 
 
 
Related news
Read More
<strong>This House In Norway Was Design</strong>
This House In Norway Was Design 
<strong>AQUA+ ACHTETURE STUDIO</strong>
AQUA+ ACHTETURE STUDIO 
Compact Apartment in Kiev
Compact Apartment in Kiev 
PARTNERS

INTL DESIGNER

Copyright: Shenzhen Harbor Culture Communication Co.,Ltd.

All Rights Reserved

ICP No.: 17161469

BUSINESS COOPERATION

Designer cooperation

Design Reservation

Contact Us