Home > Works
Salthouse
2017-06-21

Once a cottage for farm workers, this house—which overlooks the Salthouse Marshes on the north coast of Norfolk—has been transformed into a comfortable home with a modern and upbeat Scandinavian vibe.



Refurbished by UK-based architectural studio Carl Turner, the house spreads over two levels and includes a large annex with a studio and workshop. It's being listed through The Modern House for $1,031,311.



Four spacious bedrooms sit on the ground floor, including a master bedroom with bespoke joinery and poured-concrete floors that's housed in a new extension overlooking the garden.



The first floor was designed as a flowing open-plan space with a rectilinear layout—the living area sitting on one side and the dining and kitchen area on the other.
 


The two areas are visually separated by a white, cube-like concrete rail structure at the top of the stairs that descends to the bedrooms on the ground floor.



Turner also designed the annex, which is outfitted with fully-glazed facades that present far-reaching views of the marshes. It's split into a workshop at the rear and a studio in the front—with a WC fitted between the two areas.From the studio, steps lead toward a large shingle garden with a deck for dining and sitting.
 









Related news
Read More
<strong>'La seine Musicale' by Shigeru </strong>
'La seine Musicale' by Shigeru  
<strong>House of Music</strong>
House of Music 
<strong>Timber Extension on a Beach Hou</strong>
Timber Extension on a Beach Hou 
PARTNERS

LINK :

ARTCHITECTRALDIGSET

INTL DESIGNER

Core operations: Shenzhe City Hubble International Design Consulting Co.,Ltd

@ Copyright Haber International Designers Network ,ALL Rights Reserved

ICP NO: 11O21993

BUSINESS COOPERATION

Designer cooperation

Design Reservation

Contact Hub